Oczywiście makaron jest gotowany w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju, gdyż pozwala to zapobiec przywieraniu do dna garnka, jak i również sklejaniu się makaronu.
Sos do takiej potrawy można zrobić samodzielne, wystarczy kupić paprykę, oraz trochę cienkiej kiełbasy którą kroimy w drobną kostkę a następnie wrzucamy do garnka dodając keczup, i w ten właśnie sposób mamy swój własny sos domowej roboty, oczywiście trzeba go odpowiednio przyprawić.
Wiele osób robi go właśnie w taki sposób, gdyż w tych gotowych słoiczkach warzyw jest zwykle jak na lekarstwo, co sprawia, że zwłaszcza dla większej liczby osób, może to sprawiać problem. Dlatego też zawsze można coś wymyślić samodzielnie, bądź też zmodyfikować gotowy sos wedle własnego uznania, a z pewnością nabierze on zupełnie nowego smaku.
Warto eksperymentować z tego typu potrawami, gdyż możemy dzięki temu stworzyć całkiem nowe i niepowtarzalne sosy oraz dodatki do mięs. Jest to wspaniała szkoła gotowania, gdyż uczymy się praktycznie na własnych błędach.
Last Updated on 11 listopada 2019 by admin