Deser, który zrobisz w 15 minut bez pieczenia. Nie mogłam oderwać się od talerza

Składniki:

  • 0,5 l śmietanki 30%,
  • 0,5 l mleka,
  • 2 opakowania cukru waniliowego,
  • 2 opakowania puddingu na zimno Dr.Oetker,
  • herbatniki.

Do dekoracji warto przygotować czekoladę

Herbatniki należy zanurzyć w mleku (każdy pojedynczo), a potem należy ułożyć je na dnie blachy.

W jednej misce należy zmieszać puddingi na zimno Dr.Oetker, mleko, cukier puder, śmietanę, cukier waniliowy. Całość należy mieszać przez pięć minut.

W ten sposób uzyska się sztywną masę, którą należy wyłożyć na wcześniej ułożone w formie herbatniki. Masę należy wygładzić łyżką. Całość na końcu należy posypać startą czekoladą.

Formę z ciastem należy włożyć do lodówki do schłodzenia. Na końcu pozostaje już tylko cieszyć się smakiem wybornego deseru.