Jest smaczny, a przede wszystkim szybko się go przygotowuje. Leciutki i puszysty sernik lwowski z pewnością przypadnie Twoim gościom do smaku.
500 g twarogu ukręć z jajkami, 150 g cukru pudru oraz saszetką cukru waniliowego. Mieszaj do uzyskania jednolitej, pulchnej masy. Na koniec dodaj łyżeczkę skrobi i przemieszaj.
Około 100 g rodzynek zalej wodą i odstaw na parę minut. W tym czasie zetrzyj skórkę cytryny. Kiedy rodzynki namokną, odsącz je z wody i dorzuć do ciasta razem ze startą skórką. Możesz użyć również skórki z pomarańczy.
W tym czasie możesz już robić polewę. Proces jest niezwykle prosty. Roztop masło, dodaj 2 łyżki cukru pudru i czekaj, aż się rozpuści. Następnie dodaj 3 łyżki kwaśnej śmietany i zagotuj. W kolejnym kroku wrzuć 2 łyżki kakao i gotuj przez 3 minuty, ale nie doprowadzaj do wrzenia.
Last Updated on 10 maja 2024 by admin