Jeżeli przejadły ci się już tradycyjne zupy i masz ochotę trochę poeksperymentować, koniecznie wypróbuj ten przepis. Zupa charakteryzuje się obłędnym aromatem, jedwabistą, kremową konsystencją i przede wszystkim niesamowitym smakiem, którego nie powstydziłby się profesjonalny kucharz.
W dodatku jej przygotowanie nie zajmie ci zbyt dużo czasu i nie pochłonie wiele energii. Spróbuj jej już dzisiaj, a zobaczysz, że domownicy będą upominali się o dokładkę.
Składniki:
Żeberka wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia. Wylewamy wodę. Dokładnie myjemy żeberka oraz garnek. Ponownie umieszczamy żeberka w garnku i zalewamy 2,5 l wody. Gotujemy przez 40 min na średnim ogniu.
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę. Smażymy do momentu uzyskania złotego koloru. Dodajmy marchewkę i dusimy przez 2 minuty. Żeberka wyciągamy z garnka, studzimy i obieramy mięso z kości, następnie kroimy je na mniejsze kawałki.
Dodajemy ser i gotujemy przez kolejne 15 minut. Teraz dorzucamy warzywa i przyprawy.
Last Updated on 5 października 2020 by admin