Zależnie od tego czy używasz sosu adżika, czy zamieniasz go na pastę paprykową/pomidorową, wymieszaj wybrany składnik z łyżką oleju i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Mięso umyj i pozbaw nadmiaru tłuszczu. Podziel na dwie części. Natrzyj je przygotowanym wcześniej sosem i odstaw do lodówki na około 40 minut.
Cebulę pokrój w pierścienie. kapustę posiekaj. Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wymiesza wszystko razem, dopraw solą i ponownie wymieszaj. Dodaj olej słonecznikowy.
Warzywa umieść w specjalnym rękawie przeznaczonym do pieczenia. Na wierzchu połóż mięso i dodaj masło. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni. Piecz danie około 45 minut, zależnie od piekarnika.
Po tym czasie natnij rękaw i ponowne i umieść w piekarniku. Pieczenie powinieneś zakończyć gdy skórka nabierze pięknego, złotego koloru.
Last Updated on 8 października 2020 by admin