Szybki i pyszny przepis na mięso, które dosłownie rozpływa się w ustach

Chcesz zachwycić swoich gości? Zrób im mięso którego długo nie zapomną! 

Przede wszystkim przepis ten nie wymaga dużo czasu do przygotowania, więc idealnie sprawdza się u wszystkich, którzy cenią swój czas, a przy okazji chcą dobrze zjeść! Przepis na mięso idealne, który zaraz zamieszczę sprawi, że mięso mielone będzie soczyste, miękkie i będzie rozpływało się w ustach.

Wystarczy kilka prostych składników, a danie jest rewelacyjne.

  • kilogram mięsa wedle gustu np. chuda wieprzowina
  • 100 gram masła klarowanego
  • 400 gramów cebuli
  • 50 mililitrów wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 1,5 łyżeczki pieprzu
  • 3 ząbki czosnku

PRZYGOTOWANIE

Mięso należy przygotować, dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Mięso pokroić na duże kawałki i przenieść do garnka. Cebulę pokroić na pół i umieścić na dnie garnka.

Na to położyć równomiernie mięso, na to położyć masło klarowane i zalać wodą. Przykryj garnek i duś mięso około godziny na małej mocy ognia. Po godzinie dodaj do mięsa sól, pieprz oraz czosnek ( może być przeciśnięty lub drobno posiekany).

Wszystko dokładnie wymieszaj i duś jeszcze przez 1,5-2 godziny. Usmażone mięso przełóż do słoika i po wystudzeniu przechowuj w lodówce. Mięso idealnie pasuje do ulubionych przystawek i dań.