Najpierw wymieszaj cukier i drożdże w 200 ml letniej wody. Dodaj je do przesianej mąki, razem z solą, olejem i wyrób gładkie ciasto.
Przełóż je do miski, posyp mąką, przykryj ściereczką i odstaw do czasu, aż podwoi swoją objętość.
Zwykle dzielę ciasto na dwie część, ale jeśli masz jedno większe naczynie nie musisz go dzielić. Ciasto ma mieć około 1,5 do 2 cm grubości.
Posmaruj je czosnkiem przeciśniętym przez praskę i wymieszanym z olejem, wodą oraz posyp kminkiem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30-35 minut, w zależności od piekarnika
Po wyjęciu posmaruj je niewielką ilością zimnej wody, przenieś na kratkę, przykryj czystą szmatką i pozostaw do ostygnięcia.
Ciasto jest bardzo smaczne, miękkie w środku, a skórka pachnąca i chrupiąca. To naprawdę prosty przepis, który każdemu się uda. Życzymy smacznego!
Last Updated on 9 sierpnia 2021 by admin