Zaczniemy od sosu. Mieszamy musztardę, majonez i posiekany koperek, dodajemy sól i pieprz dla smaku. Następnie kroimy jajka w sporą kostkę.
Ogórki również kroimy na duże kawałki. Mieszamy jajka z ogórkami, dodajemy sos i właściwie wszystko gotowe! Szybko, prosto, a przede wszystkim smacznie. Jeżeli chcesz aby sałatka była mniej kaloryczna, majonez można zamienić na kwaśną śmietanę lub jogurt. Ogórek kiszony również może być zastąpiony świeżym, jednak zmieni to całkowicie smak sałatki.
Jajka i ogórki kroimy w dużą kostkę. Następnie ścieramy ser na tarce.
W międzyczasie rukolę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Potem siekamy zioła, czosnek przeciskamy przez praskę i wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy kwaśną śmietanę bądź jogurt, musztardę, przyprawiamy całość solą i pieprzem.
Last Updated on 17 sierpnia 2021 by admin