Organizm Ci za to podziękuje. Jedz czosnek zanurzony w miodzie codziennie przez 7 dni.
Czosnek bez wątpienia może zostać nazwany jedną z najwspanialszych roślin na świecie. Jego cudowne właściwości znane są już od dziesięcioleci.
Jest nie tylko świetnym dodatkiem do dań, ale i lekiem na wiele dolegliwości. Szczególnie ten z domowego ogródka. Starożytne cywilizacje w różnych rejonach świata, które nawet nie miały jak kontaktować się ze sobą, doskonale o tym wiedziały i korzystały z tego dobrodziejstwa.
Czosnek wykorzystywano m.in., aby zwiększyć siłę, usprawnić działanie układu krążenia, poprawić pracę jelit, pozbyć się pasożytów czy złagodzić ból stawów, ale i wielu wielu innych. I wiecie co?
Mieli oni rację! Ich obserwacje oraz rozwiązania były jak najbardziej słuszne. Ta wspaniała roślina…
Zapobiega:
- Miażdżycy,
- Zawałom serca,
- Chorobom niedokrwiennym.
Pomaga:
- Obniżyć poziom cholesterolu,
- Leczyć infekcje grzybicze,
- Stabilizować ciśnienie krwi,
- Łagodzić ugryzienia owadów,
- Leczyć przeziębienia,
- Eliminować toksyny,
- Wzmacniać odporność.
Czosnek i miód działają cuda!
To połączenie potrafi bardzo wzmocnić naszą odporność. W dodatku jest dość smaczne, choć może wydawać się inaczej.
Wszystko, czego potrzebujecie to:
- 2 – 3 surowe, drobno posiekane ząbki czosnku,
- 1 stołowa łyżka miodu.
Jednak jeśli jest już za późno i zdążyliście się rozchorować i na to jest sposób!
Nie martwicie się, tylko sięgnijcie po:
- 5 surowych, drobno posiekanych ząbków czosnku,
- 1 łyżeczkę imbiru,
- Niefiltrowany ocet jabłkowy,
- Sok z 1 cytryny,
- 2 posiekane czerwone papryczki chili,
Wykonanie:
Poukładaj składniki warstwowo w słoiku (350 – 500 ml.). Na początek czosnek, później kolejno: papryczki, imbir, na koniec polej sokiem z cytryny i octem jabłkowym. Zamknij szczelnie słoik i upewnij się, że między składnikami, a jego wieczkiem jest przynajmniej 1 centymetr odległości. Tak przygotowany syrop spożywaj od 2 do 3 razy dziennie.