Marchewka i imbir uwolnią Cię od grypy, wyleczą kaszel i oczyszczą płuca ze śluzu – Przepis.

Czy wiesz, że jedną z najpotężniejszych broni w walce z chorobami są dwa popularne warzywa – imbir i marchewka? Te dwa składniki połączone ze sobą, są dosłownie dynamitem przeciwko chorobom.

Imbir, który na całym świecie znany jest ze swoich niezwykłych właściwości terapeutycznych, stał się bardzo popularny również w naszym kraju. Greccy mnisi stosują go od setek lat jako lekarstwo na problemy z oddychaniem.

Marchew działa przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie, dostarcza organizmowi witamin, a w połączeniu z odpowiednimi składnikami jest jednym z najsilniejszych środków zwalczających kaszel i problemy z oddychaniem.

To warzywo jest bogate w witaminę A, a także jest ważnym źródłem witaminy C i kompleksowych witamin z grupy B, a także wapnia, żelaza, potasu i fosforu.

Jednym z najbardziej znanych przepisów na trudności z oddychaniem jest sok imbirowy z marchewką. Te dwa składniki są używane w równych ilościach, około 100 g marchewki i 100 g świeżego imbiru.

Sok z marchwi i imbiru na grypę, zapalenie oskrzeli, astmę i śluz w płucach