Zdradzę Wam sekret dlaczego ciasto w bufetach za czasów PRL-u było tak pyszne – Ten smak jest niesamowity. Nie oprze się mu żaden łasuch.

Racuchy to danie, które zna chyba każdy. Poznaj nasz sekret na racuchy, a nie przestaniesz z niego korzystać. Receptura na racuchy jest bardzo prosta i szybka do wykonania.

Zachwyci nie tylko dzieci, ale również dorosłych. Idealne na śniadanie, obiad lub podwieczorek, a do ich przygotowania nie będą potrzebne Ci jajka ani mleko dlatego nasze danie jest nie tylko smaczne, ale i tanie! Zapraszamy na pyszne placuszki, które były już znane w PRLu, a serwowane były wtedy głównie na sylwestra i ostatki.

Przygotuj potrzebne składniki:

  • 170 ml ciepłej wody,
  • 20 g cukru,
  • 10 g drożdży,
  • 10 g masła, (opcjonalnie możesz użyć oleju roślinnego lub margaryny)
  • 5 g soli,
  • 310 g mąki

170 ml ciepłej wody wlej do głębokiego naczynia. Dodaj drożdże i cukier. Mieszaj, aż całość się połączy, a cukier całkowicie się rozpuści.