Proste ciasto bez pieczenia, które rozpływa się w ustach – przygotowanie zajmie 15 min.

Najprostszy przepis na ciasto warstwowe w 20 minut, który zachwyci wszystkich gości.

Bez wątpienia to najszybsze i najprostsze ciasto jakie jadłam. Nie wymaga pieczenia, a do jego przygotowania potrzeba zaledwie kilku składników.

Składniki:

  • 100 g kaszy manny
  • 1 litr mleka
  • pięć łyżek cukru
  • 325 ml śmietanki kremówki
  • cukier waniliowy – dwa opakowania
  • 150 g czekolady
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 100 g cukru
  • masło – pół paczki

Przygotowanie:

Na początku połącz kaszę manną i cukier waniliowy, a następnie ugotuj całość w połowie litra mleka.

Formę do ciasta wyłóż papierem do pieczenia, przestudź i przelej na blachę.

Teraz pora na drugi krem. Połącz budyń waniliowy i letnie mleko. Potem ugotuj całość, aż zgęstnieje.

W ostatnim etapie utrzyj masło w miseczce. Zimny budyń oraz pół śmietanki pozwoli wrzucaj do pojemnika z masłem i ubij aż powstanie gładka masa.

Drugą połowę kremówki lekko podgrzewaj z czekoladą aż do rozpuszczenia. Polewa na ciasto gotowa.

Teraz wylej ją wierzch formy i wstaw do lodówki. Gotowe. Smacznego!