Bez wątpienia to najszybsze i najprostsze ciasto jakie jadłam. Nie wymaga pieczenia, a do jego przygotowania potrzeba zaledwie kilku składników.
Na początku połącz kaszę manną i cukier waniliowy, a następnie ugotuj całość w połowie litra mleka.
Formę do ciasta wyłóż papierem do pieczenia, przestudź i przelej na blachę.
Teraz pora na drugi krem. Połącz budyń waniliowy i letnie mleko. Potem ugotuj całość, aż zgęstnieje.
W ostatnim etapie utrzyj masło w miseczce. Zimny budyń oraz pół śmietanki pozwoli wrzucaj do pojemnika z masłem i ubij aż powstanie gładka masa.
Drugą połowę kremówki lekko podgrzewaj z czekoladą aż do rozpuszczenia. Polewa na ciasto gotowa.
Teraz wylej ją wierzch formy i wstaw do lodówki. Gotowe. Smacznego!
Last Updated on 2 czerwca 2022 by admin