Składniki:
Przygotowanie:
Najpierw ubijamy jajka z 50 g cukru, 10 g cukru wanilinowego i małą szczyptą soli. Do tak przygotowanych składników dodajemy mleko, 30 g masła, 90 g mąki pszennej wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Jabłka i gruszki obieramy i kroimy na cienkie plasterki.
Formę 10×22 cm smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Plasterki owoców zanurzamy w przygotowanym cieście. A następnie układamy je warstwami w formie do pieczenia.
Na koniec polewamy wszystko resztą ciasta. Niewidzialne ciasto pieczemy w nagrzanym do 180-190 stopni piekarniku przez 30 minut. Z reszty składników jakie nam zostały przygotowujemy kruszonkę. Posypujemy nią górę naszego ciasta i wkładamy całość do piekarnika na kolejne 20 minut. Smacznego!
Last Updated on 1 marca 2023 by admin