15 min i gotowe. Uwielbiam jeść te smaczne serniczki z przepisu mojej babci.

Wspaniałe twarogowe bułeczki z przepisu babci – szybkie i smaczne.

Pyszne serniczki o aksamitnym smaku gotowe w 15 minut, idealne dla niepodziewanych gości

Składniki:

  • mielony twaróg – 250 g
  • jajka – 2 sztuki
  • mąka pszenna – 250 g
  • mleko – 20 ml
  • proszek do pieczenia – 15 g
  • cukier wanilinowy – 10 g
  • jedna szczypta soli
  • olej – 3 łyżki

Przygotowanie:

Jajka z cukrem, solą oraz cukrem wanilinowym utrzeć, następnie do masy dodać twaróg i dokładnie wymieszać, aż składniki się połączą.

Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i mlekiem wymieszać w oddzielnym naczyniu, następnie połączyć zawartość obu misek i wyrobić na gładką masę. Z masy formować średniej wielkości kulki, ich wierzch smarować olejem.

Kulki wstawić do piekarnika i piec około 20 minut w temperaturze 190 stopni. Serniczki można podawać udekorowane cukrem pudrem.