Fantastycznie kremowe ciasto bananowe, które pokochasz. Sprawdź ten wyjątkowy przepis bez pieczenia już teraz.

Delikatnie śmietankowe ciasto z bananami przedstawione poniżej przygotujesz bez pieczenia. Będzie doskonałe jako deser dla całej rodziny.

Czego potrzebujesz?

  • 14 długich biszkoptów,
  • 600 ml mleka,
  • 250 ml bitej śmietany,
  • 100 g cukru,
  • 100 g gorącej czekolady,
  • 80 g waniliowego proszku budyniowego,
  • 3 banany,
  • 10 ml mleka.
  • Składniki zostały podane na formę o wymiarach 20x10cm.

Jak przygotować ciasto?

Na początek wyłóż formę folią.

Na dnie wyłóż długie biszkopty, aby do siebie przylegały.

Następnie przygotuj krem: Cukier i budyń w proszku rozprowadź w mleku. Włącz grzanie i zagotuj całość, aż zgęstnieje.

Gotowy krem przelej na warstwę biszkoptów. Na górze umieść banany.

W międzyczasie zacznij ubijać śmietankę. Wyłóż ją jako ostatnią warstwę, upewniając się, że poprzednie są dobrze schłodzone.

Teraz na samą górę dołóż jeszcze jedną biszkoptową warstwę.

Umieść w lodówce na przynajmniej godzinę, a po tym czasie polej wierzch rozpuszczoną w mleku czekoladą.

Podawaj, kiedy czekolada stwardnieje.

Smacznego!