Przygotowanie jest bardzo proste i szybkie, efektem jest smaczne ciasto, które można serwować dzieciom jako przekąskę lub podawać dorosłym do kawy.
Ciasto:
Nadzienie:
Ciasto najlepiej zrobić dzień wcześniej, ponieważ musi dobrze stężeć. Dzielimy je na dwie części, zawijamy w folię spożywczą i przechowujemy w lodówce. Następnego dnia ścieramy większą część ciasta (na grubej tarce) na mniejszą blaszkę, którą wykładamy papierem do pieczenia.
Rozsmaruj nadzienie na cieście i zetrzyj pozostałe ciasto na wierzchu. Jajka podzielić na żółtka i białka. Ubij białka, aż utworzą się sztywne szczyty. Przygotować nadzienie mieszając twaróg, żółtka, cukier puder i cukier waniliowy. Na koniec wymieszaj z ubitym śniegiem. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze ok. 165°C.
Last Updated on 23 maja 2023 by admin