Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami – Idealna na kanapki. Doskonała przekąską na imprezę.

Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami – sposób przygotowania

Możesz zrobić doskonałą odmianę pasty jajecznej na kanapkach lub jako pastę do chleba. Wzbogacona jest suszonymi pomidorami, co nadaje jej ciekawego smaku.

Składniki

  • jajka – 5 szt
  • suszone pomidory w oleju – 150 g
  • dymka – 1 pęczek
  • ser śmietankowy – 150 gr
  • musztarda – 1 łyżeczka
  • przecier pomidorowy – 1 łyżeczka
  • biały jogurt – 5 łyżeczek
  • suszone oregano – do smaku
  • sól – do smaku
  • pieprz – do smaku

Jajka ugotować na twardo i obrać ze skórki po ostygnięciu. Następnie pokroić je w drobną kostkę i włożyć do miski. Dodaj drobno posiekaną dymkę i suszone pomidory pokrojone w drobną kostkę.

Następnie w misce umieść swój ulubiony serek, musztardę, przecier pomidorowy i jogurt. Dodaj suszone oregano do smaku, sól i pieprz, wymieszaj i podawaj.