Często nadzienie w faszerowanej papryce jest suche. Najczęściej dzieje się tak w przypadku mielonego kurczaka, ponieważ zawiera mniej soku. Rozwiązanie tego problemu jest tak proste, jak łuskanie gruszek. Zamiast mięsa mielonego ten przepis polega na użyciu fileta z kurczaka w postaci posiekanych kawałków, a dla dodatkowej soczystości do marynaty dodaje się śmietanę i zioła. Zwróć uwagę i koniecznie ugotuj!
Aby przygotować nadzienie paprykowe, pokrój filet z kurczaka w drobną kostkę i wrzuć do osobnej miski wraz z posiekaną zieloną cebulą i posiekaną pietruszką.
Obierz pomidory w dowolny dogodny sposób, pokrój i wrzuć do mięsa i ziół. Dopraw solą i pieprzem, dodaj śmietanę i dokładnie wymieszaj. Nadzienie gotowe.
Paprykę słodką przeciąć wzdłuż na pół, usunąć rdzeń z pestkami. Umieść w nich nadzienie i ułóż papryki na blasze wyłożonej pergaminem.
Piec w 180 stopniach przez 30 minut. Następnie posyp tartym serem i kontynuuj pieczenie, aż całkowicie się rozpuści.
Last Updated on 4 lipca 2023 by admin