Tej metody jej przygotowywania nauczyła mnie babcia. Fantastycznie smaczna i delikatna cukinia w kremowym cieście czosnkowym, będzie kulinarnym hitem również w Twoim domu! Co ważne nie musisz stać przy kuchence i jej smażyć. Wszystko jest wygodnie pieczone w piekarniku!
Cukinię umyj i pokrój w grubsze plastry.
Teraz zacznij przygotowywać ciasto.
Weź tarkę i drobno zetrzyj ser.
W misce wymieszaj śmietanę i jajka, teraz dodaj ser i sól. Dodaj również paprykę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Możesz improwizować z ulubionymi przyprawami. Ciasto mieszaj do uzyskania jednolitej i gładkiej konsystencji.
Nasmaruj blachę olejem lub przykryj pergaminem. Umieść koła cukinii w równych rzędach na blasze do pieczenia. Nałóż na nie przygotowany sos. Wskazówka: Jak tylko zacznę kroić cukinię, natychmiast włączam piekarnik, musi być rozgrzany do 180 stopni. Przygotowanie jedzenia zajmuje naprawdę bardzo mało czasu, dlatego lepiej wcześniej rozgrzać piec.
Last Updated on 4 lipca 2023 by admin