Podziel skrzydła na trzy części na stawach. Zagotowujemy odpowiednią ilość wody, którą solimy. Doprowadź do wrzenia, dodaj skrzydełka i gotuj przez 5-10 minut. Wyjmij bardziej mięsiste części, końcówki skrzydełek zalej wrzącą wodą, dodaj liść laurowy i gotuj bulion na najniższym poziomie.
Gorące skrzydełka od razu włóż do miski z sosem sojowym i przykryj. Pozostawić do marynowania na co najmniej godzinę, od czasu do czasu potrząsając miską i obracając skrzydełka. W międzyczasie drobno posiekaj cebulę i czosnek i rozgrzej piekarnik do 200°C.
Na patelni rozgrzej oliwę (najlepiej metalową, żeby można było ją później wstawić do piekarnika), włóż odsączone skrzydełka, podsmaż je ze wszystkich stron, dodaj cebulę i czosnek, podsmaż i polej pozostałym sosem sojowym z miskę i taką ilość wrzącego bulionu z kurczaka, aby mięso było prawie zanurzone. Dodać imbir i cały cynamon i wstawić do piekarnika. Piec 30-40 minut, w trakcie polewania i obracania mięsa.
Last Updated on 24 sierpnia 2023 by admin