Nie wierzysz – Winogrona bez zalewy, które zmieniły moje życie.

Rok do roku tworzę w ten sposób sok z winogron – niezależnie od odmiany owoców jest to niezwykle proste. Gwarantuję, że jest to najsmaczniejszy kompot, jaki kiedykolwiek próbowałem! Idealnie doskonały w smaku, pełen aromatu i świetnie gaszący pragnienie.

Składniki:

  • Cukier
  • Chłodna woda
  • Winogrona
  • Słoiki 0.7 l z pokrywkami

Instrukcje:

Starannie umyj winogrona. Przygotuj słoiki i wypełnij je winogronami.

Do każdego słoika dodaj od 1 do 2 łyżek cukru.

Następnie napełnij słoiki chłodną wodą.

Starannie zamknij je pokrywkami.

Sterylizuj w tradycyjny sposób w garnku, który dno wyłożone jest bawełnianą szmatką. Pozwól gotować się przez około 15 minut.

Po ugotowaniu odstaw słoiki do góry dnem i pozostaw na całą noc.

Przechowuj w chłodnym miejscu niczym tradycyjne kompoty. Ciesz się wspaniałym smakiem!