Nie wiedziałam, jakie to proste: gotowana rolada waflowa z karmelem i zapachem kawy.

Nie UWIERZYSZ, jak łatwo zrobić tę NIEZAPOMNIANĄ roladę waflową z kokosem, BEZ PIECZENIA! Gotowa w mgnieniu oka!

Składniki:

  • arkusz waflowy

Nadzienie nr 1 

  • 200 g mielonych herbatników
  • 100 g cukru
  • 200 ml wody
  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej

Nadzienie nr 2 

  • 100 g wiórków kokosowych
  • 100 g cukru
  • 3 łyżki wody
  • 100 g masła
  • 100 g mleka w proszku

Szybki przepis:

Dajemy opłatek między dwoma mokrymi ręcznikami – czekamy 30 minut. Tak, to naprawdę! Karmel z cukru? Łatwizna! Dodaj wodę i kawę, połącz z herbatnikami. Rozprowadź na wafelku.

Teraz, MAGIA z kokosem! Wsyp cukier, dodaj wodę, masło i mleko w proszku. Kokosowe finale? O tak!

Kokosowa warstwa na karmelową – zwiń z umiejętnością mistrza!

Chłodzenie? Rolada w papier i do lodówki. Kroimy, podajemy, WSZYSCY BĘDĄ W ZACHWYCIE!

Zrobisz to z przyjemnością! Smacznego!