Dodatkowo:
Drożdże rozdrobnij i dodaj do podgrzanego mleka, dodaj też łyżkę mąki i dokładnie wymieszaj. Powstałą mieszaninę dodaj do miski z mąką, proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj resztę mleka i oleju. Wlej jogurt i wymieszaj składniki uzyskując gęste, jednolite ciasto.
Następnie włóż je do natłuszczonej plastikowej torby. Zamknij szczelnie i przechowuj w lodówce. Teraz od Ciebie zależy, czy przygotujesz resztę następnego dnia, czy pozwolisz ciastu spokojnie odpocząć przez kolejne 3-5 dni. Odetnij z niego mniejsze kawałki, dociśnij je dłonią do natłuszczonego blatu i odstaw na parę minut.
Następnie smaż w większej ilości oleju z obu stron na złoty kolor. Rozprowadź na gotowych wymieszaną śmietanę, czosnek i sól. Posyp startym twardym serem i zrób kleksy z keczupu.
Last Updated on 29 sierpnia 2023 by admin