Ciasto:
Krem:
Górna warstwa:
Najpierw przygotuj biszkopt: Ubij żółtka z cukrem, stopniowo dodawaj olej, ciepłą wodę, kakao, kawę, mąkę z proszkiem do pieczenia i na koniec dodaj osobno ubite na sztywno białka.
Ciasto wylej na blachę (ok. 30 × 25 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz około 20 minut w temperaturze 170 ° C. Najpierw ugotuj budyń: do miski odlej trochę mleka (resztę zagotuj), wymieszaj w niej budyń i kawę rozpuszczalną. Wlej do wrzącego mleka i ugotuj. Ostudź.
Stopniowo mieszaj schłodzony budyń z miękkim masłem, dodaj cukier i ubij. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym i fixem. Nałóż krem kawowy na ostudzone ciasto i wyrównaj. Następnie nałóż na krem bitą śmietanę i widelcem wykonaj ozdobne rowki. Posyp deser kakao, kawą lub startą czekoladą.
Last Updated on 7 września 2023 by admin