Zawinęłam w roladkę szynkę, ser, paprykę i inne składniki. Powstanie pyszna przekąska na każdą okazję: Przepis.

Doskonała przekąska na każdą okazje. Będzie piękną ozdobą świątecznego stołu, jak i doskonałym uzupełnieniem menu na wieczorne spotkanie ze znajomymi. Delikatne, śmietankowe nadzienie i aromatyczna szynka to połączenie idealne!

Potrzebujesz:

  • szynka – 200 g
  • serek kanapkowy – 200 g
  • majonez – 100 g
  • czerwona słodka papryka – 1 sztuka
  • czosnek – 3 ząbki
  • marynowane pieczarki – 100 g
  • żelatyna – 15 g
  • pietruszka – 10 g
  • sól – 5 g
  • czarny pieprz – 3 g

Przygotowanie:

Folię spożywczą rozłóż na blacie.

Połóż na niej plastry szynki w taki sposób, aby częściowo na siebie nachodziły. Przygotuj nadzienie.

Wymieszaj śmietankowy serek z majonezem. Drobno posiekaj paprykę, zioła i grzyby.

Dodaj ser i majonez.

Na koniec dodaj żelatynę, wcześniej przygotowaną zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Rozłóż mieszankę na szynce i zawiń w rulon.

Odstaw na 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie możesz ją pokroić na większe plasterki i podawać do stołu!

Życzę smacznego!