Piersi z kurczaka kroimy w kratkę u góry.
Przygotujemy patelnię (najlepiej z grubszym dnem). Na patelni roztopić 40 g masła. Piersi z kurczaka zawijamy w mąkę.
Owinąć z obu stron i mocno docisnąć palcami, aby pokryć mąką całą powierzchnię mięsa. Teraz przełóż piersi z kurczaka na patelnię z masłem. Smażymy mięso – około 4 minuty z każdej strony.
W międzyczasie drobno siekamy czosnek. Cebulę również drobno kroimy.
Gdy kurczak będzie upieczony z obu stron, dodaj resztę (20 g) masła na patelnię. Dodać czosnek i krótko podsmażyć.
Teraz dodaj sos sojowy. Teraz dodajemy ocet i mieszamy sos – zobacz wideo. Na koniec dodaj miód i wymieszaj. Wszystko krótko pieczemy razem i polewamy sosem kurczaka.
Last Updated on 7 września 2023 by admin