Od paru lat stosuję tę technikę i za każdym razem jestem zachwycony efektami. Idealne to dla osób, które podobnie jak ja, w mieszkaniu wielorodzinnym żyją.
Tę kapustę używać będziesz przez całą zimę, a niekiedy nawet dłużej.
Jeśli nie przepadasz za kiszeniem kapusty w beczce, mam dla ciebie doskonałą alternatywę.
Kapustę drobno siekamy i mieszamy z solą. Innych składników nie dodajemy.
Z jednej główki kapusty uzyskasz mniej więcej 4 szklanki. Odstaw na mniej więcej 12 godzin.
Przełóż kapustę do słoików do konserwowania. Nie uciskaj jej zbyt mocno, w przeciwieństwie do tradycyjnego sposobu.
Następnie zalej wydobywającym się sokiem. Użyj metalowych wieczek.
Słoiki ustaw na talerzu na podłodze.
Przez pierwszy tydzień trzymaj je w cieplejszym miejscu.
Potem oczyść słoiki i przechowuj je w miejscu ciemnym, jak na przykład spiżarnia.
Last Updated on 26 września 2023 by admin