Pasta drożdżowa z czosnkiem i majerankiem – Zaskoczę Cie tym przepisem.

Pasta drożdżowa z czosnkiem i majerankiem – procedura przygotowania

Zdrowe i smaczne smarowidło drożdżowe to przepis na doskonałe śniadanie lub przekąskę. Drożdże to świetny składnik, dzięki któremu wzbogacisz swoją dietę o witaminę B1, która jest istotna dla Twojego metabolizmu i układu nerwowego.

Składniki

  • cebula – 1 szt
  • olej – 3 łyżki
  • świeże drożdże – 7 kostek (294 g)
  • jajka – 4 szt
  • sól – 1 łyżeczka lub do smaku
  • mielony czarny pieprz – do smaku
  • czosnek – 4 ząbki
  • suszony majeranek – 2 łyżeczki lub do smaku

Przygotowanie

Cebulę oczyścić i drobno posiekać. Wlej olej na patelnię i pozwól mu się rozgrzać. Dodać cebulę i smażyć na złoty kolor. Do oczyszczonej cebuli dodajemy pokruszone drożdże i mieszamy aż drożdże się rozpuszczą. Następnie dodać łyżeczkę soli i doprawić majerankiem i pieprzem. Na koniec dodać zmiażdżony czosnek i dobrze wymieszać.

Na koniec wbij 4 jajka na patelnię i mieszaj, aż masa zgęstnieje. Gotową pastę podawaj ze świeżym pieczywem i posiekanymi ziołami. Smacznego!