To prostsze, niż myślisz i znakomicie wzbogaci Twój codzienny jadłospis. Wybierz metodę, która najbardziej Ci odpowiada, i zaskocz rodzinę wyśmienitym śniadaniem, jak u szefa kuchni!
Metoda pierwsza: Do miski wbij jajko, następnie wlej wodę z solą do garnka ustawionego na kuchence. Jajka umieść w garnku, przykryj pokrywką i gotuj przez 4 minuty. Po ugotowaniu wyłóż jajka na talerz i serwuj.
Metoda druga: W małych miseczkach, z niewielką ilością wody, wbij po jednym jajku. Wlej wodę do garnka, nałóż wkład do gotowania na parze i umieść miseczki z jajkami na nim. Gotuj pod pokrywką na parze przez kilka minut, aż jajka się zetną. Następnie usuń wodę i wyjmij jajka łopatką.
Metoda trzecia: Zagotuj wodę w głębokiej patelni, a w nasmarowanej olejem chochli wbij jajko. Gotuj, dopóki białko się nie ścięgnie, a potem zanurz jajka w wodzie na 3 minuty.
Last Updated on 28 grudnia 2023 by admin