Chrupiąca skórka i puszysty, miękki środek. Poznaj ten wyjątkowy przepis i zapomnij o wycieczkach do piekarni. Śniadanie bez pysznego chleba jest jak zima bez śniegu. Niby da się przeżyć ale jednak czegoś brakuje.
W sklepowym pieczywie znajduję się dużo konserwantów, spulchniaczy i zupełnie niepotrzebnych składników, które szkodzą naszym jelitom. Po co więc kupować skoro w łatwy sposób można zrobić chleb we własnej kuchni?
Wszystkie suche składniki umieszczamy w dużej misce. Następnie powoli dolewamy wody, ciągle mieszając ręką. Gdy wszystkie składniki odpowiednio się złączą i powstanie spójna masa, odkładamy ją w ciepłe miejsce na 15 minut.
Teraz czas na przygotowanie naczyń do pieczenia chleba – należy posmarować je oliwą i posypać bułką tartą. Masę przekładamy do foremek, wkładamy do piekarnika i z niecierpliwością czekamy 45-50 minut.
Last Updated on 1 marca 2024 by admin