Niezapomniany smak, idealne połączenie i proporcje – ten przepis zapadnie Ci na zawsze w pamięci. Najważniejsza rada co do tego przepisu – przygotuj od razu podwójną porcję, bo to będzie najlepsza pasta jajeczna jaką kiedykolwiek spróbujesz.
Najpierw ugotuj jajka na twardo, a po ugotowaniu pokrój w drobną kostkę i przełóż miski. Do tej samej miski dodaj dowolne pokrojone cienko mięso.
Zmieszaj stopione masło z 200 g serka topionego, musztardą oraz mlekiem. Zamiast mleka możesz również użyć śmietanki. Dodaj powstały sos do pokrojonego mięsa i jajek.
Pokrój cebulkę w drobną kostkę i dodaj do całości. Przypraw pastę jajeczną do smaku – solą i ziołami. Pasta jajeczna najlepiej smakuje z chrupiącym, ciepłym pieczywem.
Grzyby, jak i marynowane marchewki idealnie się komponują z pastą jajeczną.
Sekret idealnego smaku tej pasty jajecznej tkwi w sosie, który ma w sobie eksplozję różnorakich smaków.
Last Updated on 1 marca 2024 by admin