Raz dwa wypieczone, zawsze są soczyste i smaczne: Z dwóch piersi z kurczaka robię pełną miskę pysznych roladek.

Doskonale miękkie i chrupiące roladki z kurczaka z boskim, serowym nadzieniem. Są niezwykle delikatne, soczyste i fantastycznie smaczne.

Potrzebujesz:

  • Filet z piersi kurczaka
  • Sól – 5 g
  • Pieprz czarny – 3 g
  • Ser topiony – 120 g
  • Twardy starty ser – 100 g
  • Marchewka – 1 sztuka
  • Pietruszka – 20 g
  • Śmietana – 35 g
  • Olej do posmarowania formy

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka umyj, osusz i przekrój na pół. Pokrój każdą połówkę w paski.

Delikatnie rozbij, dopraw solą i pieprzem.

Aby zrobić nadzienie wymieszaj startą marchewkę, drobno posiekaną pietruszkę, oba sery i wymieszaj na gładką masę.

Rozprowadź je na każdym kawałku mięsa i zwiń tworząc roladki.

Formę (naczynie do pieczenia) posmaruj olejem i włóż do niej mięso.

Posmaruj je kwaśną śmietaną.

Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 30 minut, w zależności od mocy piekarnika.

Życzę smacznego!