Tak przygotowane można jeść nawet codziennie. Te pomidory są niezwykle smaczne.

Czasami masz ochotę zaskoczyć swoich bliskich nowymi i niezwykłymi przekąskami. Dlatego udostępniamy Ci ten przepis. Tak przygotowane pomidory można jeść nawet codziennie.

Jeśli położysz je na świątecznym stole, wszyscy Twoi przyjaciele poproszą o przepis na ich przygotowanie. Pomidory są po prostu niezwykle smaczne!

Składniki:

  • 2 kg pomidorów
  • 100 gr cukru
  • 60 ml octu
  • 60 ml oleju roślinnego
  • 2 łyżki soli
  • 2 papryki
  • 2 główki czosnku
  • 60 gr pietruszki

Przygotowanie:

Umyj pomidory, usuń łodygi i pokrój w plastry. Następnie włóż je do wysterylizowanego słoika.

Oczyść paprykę z nasion i pokrój w plastry. Posiekaj natkę pietruszki. Obierz i posiekaj czosnek na duże kawałki

Wszystkie przygotowane składniki przenieś do miski blendera, dodaj sól, cukier, ocet i olej roślinny. Zmiel wszystko na gładką masę.

Wlej powstałą marynatę do pomidorów i zakręć słoik. Połóż słoik na boku i kilkakrotnie obróć go po stole, aby sos był równomiernie rozłożony na pomidorach.

Umieść przygotowany słoik do góry nogami w lodówce na co najmniej 1 dzień. Po wyznaczonym czasie można je podać do stołu. Smacznego!