Krem Czekoladowy:
Warstwa Czekoladowa:
Dodatki:
W misce wymieszaj skondensowane mleko i 偶贸艂tka. W rondlu podgrzej mleko i kakao, gotuj膮c na ma艂ym ogniu i ci膮gle mieszaj膮c, a偶 masa zg臋stnieje. Odstaw do ostygni臋cia. Stopniowo dodawaj ubijan膮 艣mietank臋 do ostudzonego kremu, delikatnie mieszaj膮c. W艂贸偶 do zamra偶arki na 2 godziny.
W k膮pieli wodnej rozpu艣膰 gorzk膮 i mleczn膮 czekolad臋 razem z mas艂em. Pozostaw do lekkiego ostygni臋cia. W misce wymieszaj 偶贸艂tka z cukrem, a偶 masa b臋dzie g艂adka. Stopniowo dodawaj do masy rozpuszczon膮 czekolad臋, ci膮gle mieszaj膮c. Ubij bia艂ka jaj na sztywn膮 pian臋 i stopniowo dodawaj do masy czekoladowej, delikatnie mieszaj膮c.
W misce wymieszaj ser ricotta z cukrem pudrem. Ubij 艣mietank臋 do ubijania, a nast臋pnie stopniowo dodawaj do niej mas臋 czekoladow膮, delikatnie mieszaj膮c. Na dnie naczynia rozprowad藕 warstw臋 kremu czekoladowego, a nast臋pnie warstw臋 czekoladow膮 z dodatkami. Powtarzaj, a偶 wykorzystasz wszystkie sk艂adniki. W艂贸偶 deser do lod贸wki na co najmniej 4 godziny, aby dobrze si臋 sch艂odzi艂 i st臋偶a艂.
Last Updated on 19 czerwca 2024 by admin