Umyj i osusz dokładnie słoik oraz pokrywkę. Upewnij się, że są czyste i suche. Pokrój pomidora, cebulę i ostre papryczki na mniejsze kawałki. Umieść warzywa w słoiku, dodając listki mięty i czarny pieprz do smaku. Zalej warzywa wrzącą wodą, pozostawiając miejsce na górze słoika. Pozostaw na 10 minut, aby warzywa dobrze się namoczyły.
Wodę z warzyw przelej do garnka. Dodaj 2 łyżki cukru i 1,5 łyżki grubej soli. Postaw garnek na kuchence i doprowadź do wrzenia. Dodaj 1 łyżkę octu (70%). Zalej warzywa wrzącą zalewą. Szczelnie zamknij słoik pokrywką. Upewnij się, że pokrywki słoików są szczelnie zamknięte, aby powietrze nie mogło się dostać do środka.
Last Updated on 20 września 2024 by admin