Rozbij 6 połówek brzoskwiń w syropie na kawałki. Dodaj 2 łyżki syropu brzoskwiniowego do kawałków brzoskwiń. Wlej 400 ml śmietanki do miski. Ubij śmietankę mikserem lub blenderem, aż będzie puszysta. W małej misce wymieszaj 10 g neutralnej sproszkowanej żelatyny z 100 ml syropu brzoskwiniowego.
Podgrzewaj żelatynę w kuchence mikrofalowej przez 30 sekund, aż się rozpuści. Wlej gorącą żelatynę do brzoskwiń i dobrze wymieszaj. Dodaj ubite brzoskwinie z żelatyną do śmietanki i delikatnie wymieszaj, aż składniki się połączą. Nasmaruj formę do deseru olejem, aby łatwiej było wyjąć deser po schłodzeniu.
Przełóż masę brzoskwiniową do formy i wygładź wierzch. Wstaw formę do lodówki na kilka godzin, aż deser stężeje. Wasz pyszny deser brzoskwiniowy jest gotowy! Cieszcie się nim na zimno, idealny na letnie dni. Ten prosty i szybki przepis z pewnością zachwyci Waszych gości. Smacznego!
Last Updated on 30 lipca 2024 by admin