Mięso pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem i smażyć na rozgrzanym oleju aż się zrumieni i zrumieni. Odłóż smażone kostki na bok. Drobno pokrojoną cebulę wkładamy do rondla, w którym piekliśmy mięso, dodajemy ocet winny, mieszamy i gotujemy, aż cebula zmięknie.
Około 5 minut. Dobrze wymieszaj i zeskrob pieczone mięso z dna naczynia żaroodpornego, najlepiej drewnianą szpatułką. Dodaj paprykę, kminek i przecier pomidorowy. Gotuj jeszcze 1 minutę i wlej bulion wołowy. (Najlepiej go przygotować, a nie polegać na kostce!) Doprowadzić wszystko do wrzenia.
Umieść kostki mięsa z powrotem w rondlu, zmniejsz ogień. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez co najmniej 30 minut. Następnie odkryć, dodać pokrojone w kostkę surowe ziemniaki i gotować na małym ogniu przez co najmniej dwie i pół godziny. Mięso powinno być miękkie, o czym przekonasz się degustując. W innym przypadku gotujemy do miękkości.
Last Updated on 10 stycznia 2023 by admin