W niekonwencjonalny sposób można zawinąć piersi z kurczaka w specjalnie przygotowaną mieszankę i usmażyć. Jeśli zrobisz z nich słodki sos w stylu azjatyckim, będą wręcz pyszne.
Piersi pokroić w kostkę i przełożyć do miski. Dodaj rozgnieciony czosnek, sos sojowy, sól, pieprz, jajko i skrobię i wymieszaj. Następnie posypać gładką mąką, w której piersi wydają się być obtoczone. Wlej wystarczającą ilość oleju do rondla lub patelni i usmaż w nim kawałki mięsa na złoty kolor.
Pokrój dymki i podsmaż je na niewielkiej ilości oleju na patelni. Dodać bulion z kurczaka, sos sojowy, ocet, olej sezamowy i keczup, wymieszać z brązowym cukrem. Wymieszaj wodę ze skrobią, a gdy mieszanina zacznie się gotować, wlej ją do garnka. Gotować około 10 minut, od czasu do czasu mieszając, aby sos zgęstniał.
Last Updated on 3 lutego 2023 by admin