Domowa babka z dżemem to prawdziwe znalezisko dla miłośników herbaty czy aromatycznej kawy! Będzie do nich doskonałym dodatkiem. Jest bardzo szybka w przygotowaniu, a przepis jest tak prosty, że z łatwością nawet go zapamiętasz.
Delikatna, wilgotna i idealnie słodka, koniecznie spróbuj przy najbliższej okazji.
Jajka dobrze wymieszaj z cukrem i cukrem waniliowym.
Wlej mleko i wymieszaj. Dodaj olej roślinny, ponownie wymieszaj.
Dodaj mąkę i mieszaj ciasto, aż będzie gładkie. Przesiej proszek do pieczenia i ponownie wymieszaj składniki.
Małą foremkę posmaruj masłem, lekko oprósz mąką i wlej do niej połowę ciasta.
Rozłóż na nim dżem i przykryj pozostałym ciastem. Deser piecz przez pół godziny w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Last Updated on 11 lipca 2021 by admin