Doskonałe nadziewane babeczki kremowe wykonane z szybkiego i kruchego ciasta Linz. Na wierzchu udekoruj bitą śmietaną, owocami i pysznym deserem, który przygotujesz w mgnieniu oka. Nadaje się do kawy lub nawet na uroczystość. Cieszy nie tylko oko, ale i smak.
Formy o średnicy 5 cm
Dekoracje:
Krem:
Na bułkę przesiej mąkę. Dodać posiekane masło, pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Zawiń w folię i włóż do lodówki na 3 godziny. Z mleka, cukru i budyniu waniliowego gotujemy gęsty budyń. Szybko wmieszaj żółtka do gorącego budyniu i poczekaj, aż trochę ostygnie.
Do letniej mieszanki dodać masło, twarożek i ubić. Pozostawić do ostygnięcia w lodówce. Rozgrzej piekarnik do 170°C. Foremki wysmaruj masłem. Wciskamy w nie ciasto i kładziemy je na blasze do pieczenia w nagrzanym piekarniku. Piec w temperaturze 170°C na złoty kolor.
Last Updated on 27 marca 2024 by admin