Miodowy biszkopt – Pyszne i proste w wykonaniu, smaczne i efektowne ciasto. Moje dzieci uwielbiają

Pyszny delikatne ciasto biszkoptowe, pachnie miodem i rozpływa się w ustach! Rośnie idealnie, nie opada, a przygotowanie jest tak proste, jak tylko to możliwe! Jestem pewna, że pokochasz ten przepis tak samo jak ja!

Składniki:

  • jajko – 6 sztuk
  • cukier – 160 g
  • miód – 2 łyżki stołowe
  • mąka – 190 g
  • puszka mleka skondensowanego ( gotowane, słodzone)
  • czekolada
  • orzechy

Przygotowanie:

Ubijaj jajka z cukrem i miodem, aż powstanie gęsta biała masa (nie krócej niż 10 minut). Następnie delikatnie dodaj mąkę i wymieszaj od dołu do góry.

Wlej ciasto do formy pokrytej papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 170-180 stopni. Gotowość sprawdzaj drewnianym szpikulcem lub wykałaczką. Gotowe ciasto przekrój na 3 części.

Posmaruj biszkopty gotowanym mlekiem skondensowanym (mleko skondensowane możesz ubić również z masłem (150 g) lub śmietaną).

Górę ciasta nie smaruj mlekiem, a polej roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą i posyp posiekanymi orzechami. Smacznego!