Jeśli lubisz lekkie, puszyste desery, które łączą w sobie wiele smaków, wypróbuj ten przepis na kremowy deser, w którym dominują smaki kokosa i wanilii, które bardzo dobrze się uzupełniają.
Przygotuj blachę do pieczenia, najlepiej 30 cm na 20 cm, którą możesz natłuścić i posypać mąką lub wyłożyć papierem do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 200°C.
Rozbij jajka i ostrożnie oddziel białka od żółtek. Następnie ubij białka na sztywną pianę, dodając do białek oba cukry, cukier puder i wanilię, a pod koniec żółtka.
Dodaj pozostałe składniki wymienione w przepisie na ciasto do tej mieszanki i wylej gotowe ciasto na blachę do pieczenia. Pieczemy w piekarniku około 25 minut.
Śmietanę uzyskuje się mieszając najpierw budyń w proszku, cukier i odrobinę mąki w 200 ml pełnego mleka w rondlu. Podgrzej mieszaninę na małym ogniu, zamieszaj i dodaj pozostałą ilość mleka.
Gdy zgęstnieje, zdejmij z ognia i pozwól mu ostygnąć. Następnie dodaj do niego olej i ubij mikserem. Na koniec delikatnie wymieszaj również kokos z kremem.
Last Updated on 3 lutego 2023 by admin