Łatwy przepis na bułeczki serowe, które rozpływają się w ustach – znikają z talerza w moment

Wymieszaj dwie łyżeczki cukru wraz z podgrzanym mlekiem. Po wymieszaniu, dodaj do mikstury suche drożdże, lekko zamieszaj i odstaw na dłuższą chwilę, aby drożdże mogły zacząć pracować.

Następnie wymieszaj sól z przesianą przez sitko mąką pszenną. Oba jajka rozbij, w jednym z nich oddziel żółtko od białka, po czym włóż do osobnego naczynia, zakrywając folią spożywczą.

Resztę rozkłóconych jajek dodaj do mikstury drożdżowej i porządnie wymieszaj.

Potem do mieszanki dodaj olej i ponownie zamieszaj całość. W naczyniu z mąką zrób niewielki otwór i wlej do niego powoli płynne składniki.

Później za pomocą widelca, wymieszaj wszystko na gładką masę. Następnie wrzuć do masy 3 łyżki masła i energicznie wymieszaj by uzyskać elastyczne ciasto.

Ciasto na bułeczki będzie gotowe, kiedy przestanie przylepiać się do rąk. Potem zostaw je w misce na 30 minut, przykrywając wierzch miski folią spożywcza.