Kilka minut i gotowe. Każda gospodyni musi znać ten przepis. Miękkie nadziewane bułeczki królują w moim domu.

Najpierw należy sól i cukier rozpuścić w wodzie, a do tej mieszanki należy dodać olej oraz mąkę. Ciasto trzeba dokładnie wyrobić i odstawić na pół godziny.

Ser trzeba utrzeć widelcem, a jeśli zdecydowaliśmy się na twaróg, należy go delikatnie posolić. Do sera dodajemy czosnek oraz posiekane zioła. Wszystko Dokładnie mieszamy.

Pomidory kroimy w plastry, a ciasto dzielimy na dwie części. Jedną z nich trzeba rozwałkować. Plastry pomidorów rozkładamy na cieście w odległości około trzech centymetrów od siebie. Farsz z sera kładziemy na warzywach.

Potem trzeba rozwałkować drugą część ciasta i przykryć nim część z farszem. Szklanką o dość sporej średnicy należy wyciąć okrągłe bułeczki.

Tak przygotowane przekąski smażymy na oleju roślinnym. Po usmażeniu bułeczki należy wyłożyć na ręcznik papierowy, który wchłonie nadmiar tłuszczu. 

Będą doskonałym pomysłem na wieczór ze znajomymi, ale także na szybkie śniadanie. Warto zaserwować je również dzieciom, jesteśmy pewni, że maluchom przypadną do gustu.

Czytaj dalej