Drożdże wymieszaj z letnim mlekiem, cukrem i odstaw na około 5 minut. Wymieszaj mąkę z margaryną, dodaj sól, żółtka, śmietanę i mleko z drożdżami. Możesz dodać starty ser do ciasta już na tym etapie lub później posypać nim wypieki. Odstaw ciasto na 15 minut.
Rozwałkuj je na grubość 1 cm, teraz możesz posypać je serem, jeśli nie dodałaś go w poprzednim kroku.
Złóż ciasto w kopertę od góry do dołu i od prawej do lewej. Ciasto ponownie rozwałkuj na 1 cm i ponownie złóż. Powtórz czynność w sumie 3 razy. Po każdym złożeniu ciasto powinnaś odłożyć na około 15 minut.
Po ostatnim złożeniu ciasto rozwałkuj na grubość około 2 cm. Wytnij z niego małe koła. Posmaruj masłem blachę lub wyłóż ją papierem do pieczenia, nałóż na nią przyszłe przekąski. Możesz je posmarować jajkiem i posypać serem.
Last Updated on 14 grudnia 2022 by admin