Bulionowa zupa odchudzająca. Jem codziennie i chudnę. Przepis od mojej dietetyczki się sprawdził.

Składniki:

  • kości z pojedynczego kurczaka, najlepiej z odrobiną mięsa
  • 1 średnia cebula
  • 2 średnie marchwie
  • 1 seler (łodyga)
  • 2-3 łyżeczki octu
  • 4 kulki pieprzu czarnego
  • gałązka tymianku
  • 1 listek laurowy
  • nieduży kawałek startego imbiru

Taki zestaw składników to baza, którą można modyfikować w zależności od tego, na czym gotujemy rosół i od indywidualnego smaku. Kilogram kości wołowych wystarczy na 4 litry pysznego bulionu, a wyżej podane składniki z kurczakiem na 3 litry. Koniecznie dodaj ocet lub sok z cytryny, gdyż wzmagają one odchudzające działanie rosołu.

Żeby bulion był naprawdę pyszny, warto podpiec kości w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 10 do 15 minut. Dzięki temu smak zupy będzie bardziej intensywny, a jej kolor złocisty.

Zdecydowanie lepiej dwa razy w ciągu tygodnia ugotować dobrą zupę niż decydować się na chemiczne preparaty lub nawet liposukcję. Kilogramy będą ginąć same, ponieważ w dużej porcji bulionu są zaledwie 84 kalorie. Sześć takich porcji, to tylko 500 kcal, a na pewno nie dopadnie Cię głód.

Żeby kuracja była naprawdę skuteczna, w pozostałe dni wyklucz ze swojego jadłospisu soję, mleko, konserwy, cukier i produkty zawierające gluten. Na pewno momentalnie schudniesz!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!