Nie wyrzucaj chleba, zaoszczędź i poznaj sposób na szybką, a zarazem tanią kolację dla całej Twojej rodziny.

Zdarza się tak wcale nierzadko, że nie spożywamy chleba w całości.

Jeśli tak się dzieje w Twoim domu, mamy dla Ciebie doskonałą wskazówkę jak wyczarować pyszne jedzenie, nawet jeśli chleb nie jest już za bardzo świeży. Przeczytaj poniższy prosty przepis i zastosuj go.

Na samym początku lista składników jakich potrzebujesz, a więc przygotuj:

  • pietruszkę,
  • 1 pomidor,
  • łyżeczkę czerwonej papryki,
  • 3 jajka,
  • łyżkę soli,
  • 25 ml oleju roślinnego,
  • 220 gram jogurtu naturalnego,
  • 100 gram sera feta i 120 gram startego sera cheddar
  • no i oczywiście 1 starszy chleb.

Po przygotowaniu wszystkich wyżej wymienionych składników przystąp do działania.

Najpierw umieść na dnie miski Jena pokrojony w koronkę o grubości mniej więcej 2 cm chleb.

W tejże misce ubij 3 jajka, po czym dodaj jogurt, olej, sól i wszystko dobrze wymieszaj, używając trzepaczki. Na dnie naczynia żaroodpornego umieść kromki chleba o grubości około 2 cm.

W osobnej misce ulokuj powyższe składniki, czyli jajka, sól, jogurt, olej i też dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj posiekaną pietruszkę, wszystko wymieszaj i przygotowaną mieszanką polej chleb.

Na górę ułóż pokrojone na małe kawałki pomidory, posyp serem feta, pieprzem i startym serem cheddar. Ostatnim krokiem jest wstawienie do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczenie przez około pół godziny.

SMACZNEGO!