Jeżeli chodzi o ciasta, to mamy ich różne rodzaje np. ciasta biszkoptowe, drożdżowe, kruche, francuskie. Możliwości, więc jest wiele w tym, aby dogodzić swojemu zmysłowi smaku.
Desery również goszczą, nawet częściej w naszych domach niż ciasta, ponieważ ich zrobienie zajmuje znacznie mniej czasu i nie są tak skompilowane jak niejedne, fantastyczne ciasta.
Możemy zrobić w bardzo szybkim czasie mus owocowy, szejka na bazie mleka lodów i owoców, gofry, naleśniki z czekoladą, pączki z marmoladą, lody z posypką, również z dodatkiem owoców i czekolady, galaretki z bita śmietaną i rodzynkami oraz ananasem i brzoskwiniami, omlet na słodko, jabłka z nadzieniem ryżowym i syropem truskawkowym, kisiel, budyń, wafelki przełożone masą, dżemem lub krówką, i wiele, wiele innych.
Desery i ciasta są dopełnieniem każdej kuchni, kończącymi często główny posiłek np. obiad. Są również urozmaiceniem świąt Wielkanocnych lub Bożego Narodzenia, kiedy wraz z rodziną zasiadamy do uczty; imprez np. wesel, komunii, chrzcin, spotkań towarzyskich.
Last Updated on 11 listopada 2019 by admin