Jest wilgotne w środku, a na zewnątrz pokryte lekką chrupiącą skórką – prawdziwa magia smaków
Mąkę i kakao przesiej do głębokiej miski, dodaj cukier, jajka i mleko.
Rozpuść masło i dodaj również do ciasta. Wlej olej roślinny. Wymieszaj wszystko mikserem, aż masa będzie gładka. Następnie połącz sodę z odrobiną octu, dodaj szczyptę soli i mieszaj jeszcze przez minutę.
Przełóż ciasto do wyłożonej pergaminem formy do pieczenia. Piecz ciasto w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut. Sprawdź gotowość drewnianym patyczkiem.
Aby przygotować polewę, wsyp cukier i kakao do rondla. Wlej wodę i dodaj masło. Gotuj przez 2 minuty, ciągle mieszając. Wyłącz ogień i dodaj olej roślinny. Dobrze wymieszaj.
Last Updated on 7 października 2024 by admin