Pyszne ciasto trójkolorowe bez pieczenia, bez żelatyny. Robię podwójną porcję na raz, bo znika u mnie bardzo szybko

Pyszne ciasto z sokiem pomarańczowym, wiórkami kokosowymi i kakao. Deser nie zawiera żelatyny, wykonany jest na bazie kaszy manny oraz skrobi kukurydzianej.

Potrzebne do wykonania są tylko łatwo dostępne składniki. Bardzo delikatna konsystencja, wyśmienity smak. Ciasto nie jest zbyt słodkie. Rozpływa się w ustach.

Składniki

  • 500 ml soku pomarańczowego
  • 1 litr zimnego mleka
  • 45g skrobi kukurydzianej
  • 220 g cukru
  • 140 g kaszy manny
  • 2 duże łyżki kakao
  • 2 łyżki wiórek kokosowych
  • 25 g masła (min. 82% tłuszczu)
  • 10 g cukru waniliowego

Przygotowanie